Magnetic field indicator

Magneettikenttä-ilmaisin Mr Chemie

215,00  (alv 24 % 266,60 )

Saatavuus: Ei varastossa, vain jälkitoimituksena Tuotetunnus (SKU): 3612-1

Kuvaus

Magneettikenttä-indikaattorit

Forgings & Castings (Type G/I) tilaus nro: G171-1 L

Aerospace (Type A/II) tilaus nro: G171-2 L

 

 Magneettikentän ilmaisimia käytetään laajasti ferromagneettisten materiaalien magneettipartikkelitarkastuksen MPI yhteydessä osoittamaan indusoituneen magneettikentän läsnäoloa.

Flux-indikaattorit antavat näytön ulkoisesta kentästä ilmassa magneettisesti magneettisen pinnan yläpuolella ja joissain tapauksissa niitä voidaan käyttää puolikvantitatiiviseen arvioon tangentiaalisesta kentän voimakkuudesta H.

Tyypin G/I ilmaisimia käytetään yleensä metalliteollisuuden puolella ja tyypin A/II ilmaisimia ilmailukäytössä.

Molemmat tyypit koostuvat kolmesta 50 x 12 mm: n laminaatista, jotka on kiinnitetty yhteen muodostaen 0,15 mm paksun kerroksittaisen rakenteen.

Sisäisellä laminaatilla on kolme katkaisu kohtaa, jotka ovat pitkän sivun suuntaisia. Näiden katkojen leveys ja ulompien laminaattien materiaali tarkoittaa, että tyyppi I ilmaisimet reagoivat heikompaan kenttään kuin tyyppi II.

Molemmat tyypit ovat suojattu polymaattikerroksella ja ne onvat merkitty roomalaisella numerolla.

Flux-indikaattorit ovat joustavia, jotta niitä voidaan taivuttaa työkappaleen muotojen mukaisesti, mutta ne ovat tarpeeksi kestäviä käytettäväksi monta kertaa. Niitä voidaan myös leikata pienemmiksi paloiksi, jotta ne voidaan kiinnittää upotuksiin ja muuten tavoittamattomiin paikkoihin työkappaleessa.

Käyttö:

Indusoidun magneettikentän suunta nähdään helposti flux-indikaattoreiden reaktion perusteella.

Jos toinen indikaattori näyttää merkkejä ja toinen ei, indusoitu magneettikenttä on saman suuntainen indikaattorin kanssa, joka ei näytä merkkejä. Jos molemmat flux-indikaattorit näyttävät merkkejä, se osoittaa, että indusoidun magneettikentän suunta on niiden välillä 30-60 asteen kulmassa.

Tarkan suunnan saa kääntämällä indikaattorit suhteessa kentän suuntaan. Jos kumpikaan flux-indikaattori ei näytä merkkejä, kokeen suorittamiseen ei ole riittävästi kenttää.

Magneettikentän voimakkuuden tulkinta voidaan tehdä vain, kun vaihtovirtaa taajuudella 50 tai 60 Hz käytetään suoraan kontaktissa työkappaleen magnetisoimiseen. Indikaattorit on myös asennettava pystysuoraan tasoon. Näissä olosuhteissa indusoituneen magneettikentän voimakkuus on seuraava:

  • Yli 2400 ampeeria/metri, kun kaikki kolme merkkiä näkyvät tyyppi I indikaattorissa.
  • Yli 6400 ampeeria/metri, kun kaikki kolme merkkiä näkyvät tyyppi II indikaattorissa.

page1image315854080page1image315860112 page1image315859904 page1image315858656 page1image315855120 page1image315855328